Vrijblijvend contact +31 (0)6 47 2992 85

Wil jij een bedrijf beginnen? De beste manier om dit te doen is om eerst een goed en uitgebreid bedrijfsplan te maken. Denk goed na over wat voor diensten of producten jij wilt aanbieden en hoe je dit gaat ontwikkelen. Ook is het belangrijk om een goed beeld te hebben van jouw potentiële klanten. Is er genoeg animo voor jouw product of dienst? Hoe ga je klanten werven? Als je een bedrijfsplan hebt opgesteld, kun je je bedrijf gaan starten. Dit is tegenwoordig erg gemakkelijk omdat de overheid een aantal gunstige startersregelingen heeft ontwikkeld. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van belastingaftrek. Ook is het proces om je bedrijf te registreren erg versimpeld. Dit kan snel en gemakkelijk bij de Kamer van Koophandel.

 

Wat doet de Kamer van Koophandel?

De Kamer van Koophandel houdt een database bij met de gegevens van alle in Nederland gevestigde bedrijven. Het is dan ook verplicht om je bedrijf te registreren bij de Kamer van Koophandel. Je moet hiervoor op de website van de KvK een afspraak maken. Vervolgens moet je een formulier invullen. Dit formulier neem je samen met je id-bewijs mee naar de afspraak. Hiervoor moet je een aantal gegevens over je bedrijf verzamelen, bijvoorbeeld je zakelijk adres. Elk bedrijf moet namelijk op een zakelijk adres ingeschreven staan. Als je geen zakelijk adres hebt, is het mogelijk om je privé adres in te schrijven. De meeste ondernemers vinden dit echter erg onwenselijk omdat dit ten koste gaat van hun privacy. Daarom kun je als alternatief een virtueel adres inschrijven.

 

Wat is een virtueel adres?

Een virtueel adres is een speciaal KvK zakelijk postadres dat je voor je bedrijf aanschaft. Dit kun je doen bij een postadres bedrijf. Je kunt dit adres gebruiken voor de inschrijving bij de KvK en je kunt je zakelijke post erheen sturen. Zo behoud je je privacy en kun je werk en privé beter gescheiden houden. Je zakelijke post wordt door het postadrescenter ingescand en naar je gemaild. Heb je dit liever niet? Dan kun je je post natuurlijk ook gewoon ophalen. Na de registratie van je bedrijf bij de KvK kun je je bedrijf officiëel gaan starten. Je ontvangt dan van de KvK een speciaal btw nummer voor je bedrijf en een KvK-nummer.

Next Post Previous Post