Vrijblijvend contact +31 (0)6 47 2992 85

Het hebben van een blog op je site is vaak ontzettend tijdsintensief. Toch heeft het veel voordelen om voor de lange termijn een blog bij te houden. Maar is het slim om deze ook in meerdere talen uit te brengen? Want het hebben van een Nederlandstalige blog kost vaak al genoeg tijd. Of het slim is, is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf zelf, maar wij geven hieronder verschillende voordelen die er al wel zijn. 

Goed om alvast op te zetten voor de lange termijn

Des te eerder je ermee begint, des te groter je internationale blog zal zijn over een aantal jaar. Stel je wilt over een aantal jaar namelijk ook bekend zijn in andere markten, dan is het namelijk slim om er nu alvast een blog voor op te zetten. Wanneer je dan nog moet beginnen dan kan het daarna nog een hele lange tijd gaan duren voordat je er pas een voordeel uit haalt en misschien is het dan al wel te laat. 

Vergeet ook niet dat veel zaken, zoals de SEO, voor je blog een lange tijd gaan kosten. Om er echt bezoekers op binnen te gaan halen in een andere taal is het daarom belangrijk om er zo vroeg mogelijk mee te beginnen. 

Potentiële nieuwe markten en meer omzet

Je bedrijf en je product of dienst bestaan al in Nederland (of een ander land). Het is dan slechts een kwestie van dit te herhalen in een andere land en je succes in Nederland nog verder uit te breiden naar andere markten. Dat kan ontzettend veel potentie met zich meebrengen en je veel meer omzet opleveren in de toekomst. Dit is dan ook de reden waarom veel internationale bedrijven zo snel kunnen groeien. Zij hebben vaak al een succesformule gevonden en proberen dat simpelweg te herhalen en te kopiëren in andere landen. 

Je blog en de content bestaat al

Wanneer je al een blog in het Nederlands hebt dan heb je al veel tijd geïnvesteerd in de content en de rest van de blog zelf. Vanaf daar is het relatief eenvoudig om deze content om te zetten in een andere taal en die te kopiëren van de blog die in de andere taal beschikbaar is. Dit betekent dus al snel dubbel zoveel content, maar niet dubbel zoveel werk! Je kunt er ook voor kiezen om al je blogs zeer kundig te laten vertalen door een extern bureau. Op deze manier heb je er zelf al helemaal weinig werk aan! 

Next Post Previous Post