Vrijblijvend contact +31 (0)6 47 2992 85

Linkbuilding is het verwerven van hyperlinks van andere websites naar je eigen site. Een hyperlink (meestal gewoon een link genoemd) is een manier voor gebruikers om tussen pagina's op het internet te navigeren. Zoekmachines gebruiken deze links om het web te crawlen.

Linkbuilding is niet alleen voordelig omdat het kan bijdragen aan betere rankings en meer verkeer via organisch zoeken, maar het heeft ook een reeks andere voordelen waar je bedrijf van kan profiteren.


1. Relaties opbouwen

Linkbuilding houdt vaak in dat je relevante websites en blogs in je branche moet benaderen. Dit contact heeft vaak betrekking op de promotie van iets dat je net hebt gelanceerd, zoals een nieuwe content of een infographic. Een veelvoorkomend doel van het contact is het verkrijgen van een link, maar het kan veel meer betekenen: Het kan je helpen langdurige relaties op te bouwen met belangrijke personen in je branche en deze relaties kunnen ervoor zorgen dat je bedrijf hoog aangeschreven staat en als zeer betrouwbaar wordt gezien. In sommige gevallen kun je relaties opbouwen met schrijvers of journalisten die uiteindelijk contact met je opnemen en jou om hulp vragen in plaats van andersom.

2. Verwijzend verkeer sturen (referral links)

Een goede link van een druk bezochte website kan leiden tot een toename in verkeer. Als het een relevante website is, is de kans groot dat het verkeer ook relevant is en dit kan leiden tot een toename in verkopen en potentiële klanten.


3. Merkbekendheid verkrijgen

Goede linkbuilding kan helpen om je merk meer bekendheid te geven en je te vestigen als een autoriteit in jouw niche. Er zijn een aantal linkbuilding technieken, zoals het creëren van unieke content die de expertise van je bedrijf laat zien. Als je bijvoorbeeld een content maakt op basis van gegevens uit de industrie en dit publiceert, kun je er bekendheid vergaren.

 

Ben je nieuwsgierig naar linkbuilding prijzen? Adbull.nl is het linkbuilding bureau van Nederland en specialist in linkbuilding.

 

Bron: Adbull.nl

Next Post Previous Post