Vrijblijvend contact +31 (0)6 47 2992 85

Als ondernemer wil je natuurlijk graag meer klanten bereiken en omzet genereren. Een effectieve manier om dit te bereiken is door middel van online adverteren, specifiek adverteren in Google. Google is namelijk de meest gebruikte zoekmachine ter wereld en biedt daardoor een groot potentieel aan potentiële klanten. In dit artikel zal ik uitleggen hoe adverteren in Google je kan helpen om meer klanten te krijgen.

Wat is Google AdWords?

Google AdWords is het advertentieplatform van Google waarmee je advertenties kunt plaatsen op Google Search, YouTube, Google Display Network en Google Shopping. AdWords biedt de mogelijkheid om gericht te adverteren en je kunt zelf instellen wie je advertentie te zien krijgt. Je betaalt alleen als iemand op jouw advertentie klikt, ook wel pay-per-click (PPC) genoemd. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de mensen die daadwerkelijk interesse hebben getoond in jouw product of dienst.

De voordelen van adverteren in Google

 1. Je bereikt potentiële klanten op het juiste moment

  Wanneer mensen iets nodig hebben of willen weten, gaan ze vaak naar Google om het op te zoeken. Door te adverteren in Google kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf opvalt op het moment dat iemand op zoek is naar een product of dienst die jij aanbiedt. Hierdoor vergroot je de kans dat mensen doorklikken naar jouw website en uiteindelijk klant worden.

 2. Je kunt gericht adverteren

  Met Google AdWords kun je heel gericht adverteren. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat jouw advertenties alleen getoond worden aan mensen die in een bepaalde regio wonen, of aan mensen die zoeken op bepaalde zoekwoorden. Hierdoor bereik je alleen de mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst en bespaar je geld doordat je niet adverteert aan mensen die toch niet geïnteresseerd zijn.

 3. Je hebt controle over je advertentiebudget

  Bij adverteren in Google heb je zelf controle over je advertentiebudget. Je bepaalt zelf hoeveel je maximaal wilt betalen per klik en hoeveel budget je per dag wilt besteden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

 4. Je krijgt inzicht in je resultaten

  Met Google AdWords kun je precies bijhouden hoeveel mensen jouw advertentie hebben gezien en hoeveel mensen hebben doorgeklikt naar jouw website. Hierdoor kun je zien hoe effectief jouw advertentie is en kun je deze indien nodig aanpassen om nog betere resultaten te behalen.

Hoe maak je een effectieve Google AdWords-campagne?

Nu je weet wat de voordelen zijn van adverteren in Google, is het tijd om te kijken hoe je een effectieve Google AdWords-campagne opzet.

 1. Bepaal je doelstellingen

  Voordat je begint met adverteren in Google is het belangrijk om je doelstellingen te bepalen. Wil je meer verkeer naar je website genereren? Als je als doel hebt om meer verkopen te realiseren, is het belangrijk om te bepalen welke producten of diensten je wilt promoten en wat de bijbehorende zoekwoorden zijn. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw advertenties worden getoond aan mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

 2. Bepaal je doelgroep

  Het is ook belangrijk om je doelgroep te bepalen. Wie wil je bereiken met je advertenties? In welke regio bevinden zich jouw potentiële klanten? Welke leeftijd hebben zij en welke interesses? Door je doelgroep te bepalen kun je gericht adverteren en zorg je ervoor dat jouw advertenties alleen worden getoond aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

 3. Maak effectieve advertenties

  Maak effectieve advertenties die opvallen en de aandacht trekken van potentiële klanten. Zorg voor een aantrekkelijke titel, een duidelijke beschrijving van je product of dienst en een call-to-action die mensen aanspoort om door te klikken naar jouw website. Houd daarbij rekening met de zoekwoorden waarop je adverteert, zodat de advertentie aansluit bij de zoekopdracht van de gebruiker.

 4. Optimaliseer je campagne

  Het is belangrijk om je Google AdWords-campagne regelmatig te optimaliseren. Bekijk regelmatig je resultaten en pas je advertenties aan waar nodig. Verhoog bijvoorbeeld het bod op zoekwoorden die goed presteren en verwijder zoekwoorden die niet zorgen voor relevante klikken. Ook kun je kijken naar de prestaties van verschillende advertenties en de best presterende advertenties vaker tonen.

Aan de slag

Hopelijk kun je met deze inzichten en tips nu zelf aan de slag. Heb je ondersteuning nodig? Je kunt adverteren in Google uitbesteden aan een online marketingbureau. Bekijk de mogelijkheden online en vergelijk deze zodat je de beste match kunt vinden. Succes!

Next Post Previous Post